Tanrı’yı Gören Köpek – Dino Buzzati

Tanrı’yı Gören Köpek Dino Buzzati’nin okuduğum ilk kitabı oldu ve açıkçası beklediğimden çok daha enfes bir kitapla karşılaştım. Buzzati şiir yazar gibi öykü yazan yazarlardan ve öykülerinde işledikleri de gerçekten inanılmaz konular. Bu yazı bir kitap yorumundan çok Buzzati için bir aşk ilanına dönüşürse diye şimdiden uyarımı yapayım: bu yazar bu aşk ilanını tamamen hak ediyor.

Tanrı’yı Gören Köpek birbirinden farklı kısa öykülerden oluşuyor ancak kitaba adını veren öykü Tanrı’yı Gören Köpek diğerlerinden biraz daha uzun olmakla birlikte biraz daha derin ve hoş. Ancak  bu cümleyi yazar yazmaz aklıma diğer öyküleri geldi ve şimdiden böyle bir şey yazdığım için pişman oldum. Her hikaye zamansız ve milletsiz; bundan yüzyıllar sonra da mutlaka ve zevkle okunacaklar. Bundan sonra da korkularımızla, sevinçlerimizle, endişelerimizle yüzleştirecek bizi ve o büyülü atmosferinden çıkmamak için öyküleri daha da yavaş yavaş okurken bulacağız kendimizi. Mutlaka ve keyifle okuyun, çok seveceksiniz.

Tanrı'yı Gören Köpek - Dino Buzzati

Tanıtım yazısı:

Romancı, öykü ve oyun yazarı Dino Buzzati, kendine özgü taşlama ve mizah anlayışıyla çağdaş İtalyan edebiyatının en saygın yazarlarından biri. Edebiyat çizgisinin kökleri genellikle Edgar Allan Poe ve Franz Kafka’ya bağlanan ama özellikle kısa öykülerinde tümüyle özgün bir fantastik dünya yaratmış olan Buzzati, sanayi toplumunun, günümüz insanı üstüne bir karabasan gibi çöreklenen baskılarını kimi zaman gerçeküstücü, yer yer olağandışı boyutlarda işliyor. Tatar Çölü adlı romanı ve Klinik Bir Vaka adlı oyunuyla büyük üne erişen Buzzati, en güzel öykülerini bir araya getiren Tanrı’yı Gören Köpek’te, çağdaş insanı sarmalayan gizemi aralamaya yöneliyor. İnsanoğlunu tüm zayıflıkları, tüm çelişkileriyle ele alan bu öyküler günümüzün yalnız insanını psikolojik derinliğiyle irdelemekle kalmıyor, tükenmeyen umutlarımızı da dile getiriyor.

Buradan satın alın; Tanrı’yı Gören Köpek – Dino Buzzati

Bu kitapla ne içilir: Bol buzlu, misket limonlu, kaliteli tonikli, double gin & tonic. Belki içine bir iki ince dilim salatalık da atılabilir.
Bu kitapla ne dinlenir: Cırcır böceklerini ya da yağmuru dinleyin. Yağmur yağmazsa internetten sesini bulun. Cırcır böceklerini yıllardır duymuyorsanız da yine internete başvurun. İkinisini ve daha fazlasını içeren bir video da burada.

Bu kitap daha önce Can’la Bir Sene‘de yayımlandı.

Menüye dön