Son Patron – F. Scott Fitzgerald

Son Patron F. Scott Fitzgerald’ın yazdığı son roman. Bu romanın en ilginç tarafı ise yazarın ne yazık ki romanı tamamlayamadan hayata veda etmiş olması. E peki ne okuyacağız derseniz, romanın son bölümü yazarın notlarından ve yazarın arkadaşlarına anlattığı kadarıyla alınan notlardan oluşuyor. Yani aslında kitabın son bölümlerinin kısa kısa anlatılan bir özet olduğunu düşünürseniz karşısınızda bildiğiniz Fitzgerald duruyor.

Son Patron Hollywood’un altın çağında, 1930larda geçiyor. Genç yaşından itibaren stüdyoda çalışan ve kariyerinde müthiş yerlere gelmiş Stahr hayli ümitsiz ve oldukça tehlikeli bir aşkın peşine düşmüştür. Biz de onu ona aşık bir kızın gözünden okuruz, onunla birlikte yavaş yavaş Stahr’ın büyüsüne kapılmadan edemiyor insan. Bir yandan da Hollywood’da neyin nasıl işlediğini, güç gösterilerini, entrikaları ve saçma sapan ilişkileri okuyacak, bunca pırıltının altında nasıl bir karanlık olduğunu görünce… Eh aslında pek şaşırmayacaksınız. Fitzgerald seviyorsanız bu son kitabını da mutlaka okuyun derim. Keyifle!

Son Patron - F. Scott Fitzgerald

Tanıtım yazısı:

“Stahr’la Kathleen’in bakışları buluştu, kenetlendi. Bir an, daha sonra hiç kimsenin cesaret edemediği bir biçimde seviştiler. Bakışmaları bir kucaklaşmadan daha yavaş, bir seslenişten daha acildi.”

1930’larda altın çağını yaşayan Hollywood’da geçen Son Patron, F. Scott Fitzgerald’ın son romanı. “Filmleri tiyatronun çapının ve gücünün çok ötesine” taşıyan dâhi yapımcı Monroe Stahr’ın ümitsiz aşk hikâyesini konu alan kitap, sinema dünyasının şaşaasının ardındaki gerçeklere, güç oyunlarına ve hayal kırıklıklarına ışık tutuyor.

Fitzgerald romanını tamamlayamamış olsa da ince gözlemleri ve çok yönlü karakterleri, kendisini 20.yüzyılın en büyük edebiyatçılarından yapan ustalığını yansıtıyor. Yazar, Stahr’ın karakterinde, tüm yaraları ve burukluğuyla yeni bir Gatsby yaratıyor. Amerikan rüyasına erişenlerin trajedisini, konuyla örtüşen çarpıcı bir üslupla ele alan Son Patron, büyük bir romancının ardında bıraktığı son hazine.

Buradan satın alın; Son Patron – F. Scott Fitzgerald

Bu kitapla ne içilir: Elbette Hollywood’dan esin alan bir tariften yararlanmak gerek: The Ginger Rogers

Bu kitapla ne dinlenir: Kitap 1930ların Hollywood’unda geçtiğinden şu çalma listesi pek de hoş olabilir sanki: 1930s

Bu kitap daha önce Can’la Bir Sene‘de yayımlandı.

Menüye dön