Mutluluğa Dair Bir Düşünce en çok sevdiğim yazarlarda başı çeken Luis Sepulveda ve dünya üzerinde en çok saygı duyduğum ve bir o kadar da hayran kaldığım Carlo Petrini’nin bir olup ortaya çıkardığı bir kitap. Durum böyle olunca bu kitabı keyfini çıkara çıkara okumasam olmazdı. Bu iki güzel insanla hala tanışmadıysanız hemen bu kitabı alın ve ardından derinlemesine bir araştırmaya girişin. Uzaklarda bir yerlerde yaşayan iki insanının sizi nasıl umut kelebeğine dönüştüreceğine şahit olabilirsiniz. Benden söylemesi.
Mutluluğa Dair Bir Düşünce, mutluluğa o bilindik standartların dışında bir bakış açısı sunuyor. Dünya üzerindeki herkesin karnını doyurabilme hakkını tartışan ikili, mutluluğun yemekle olan ilişkisine değiniyor. Elbette dünya üzerinde gerçekleşen onca berbat olayın sebebine de göz kırpıyor ve politikadan tarıma her şeyin iç içe olduğunu ve mutluluğun da tüm bunlarla bağlantıda olduğunu belirtiyorlar. Kısacık kitap, o kadar hızlı bitti ki kitapta beni hayal kırıklığına uğratan tek şey bu oldu. Keşke milyonlarca sayfa daha olsaydı da bıkmadan okusaydım! Lütfen okuyun bu kitabı, çok sevecek ve yazarlarla daha da haşır neşir olmak isteyeceksiniz. Keyifle ve umutla!
Hazır buradayken şuna da bit göz atın derim: Slow Food Devrimi
Can Yayınları’ndan çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda, almak için de buraya: Mutluluğa Dair Bir Düşünce – Luis Sepulveda, Carlo Petrini
Hız hastalığına tutulmuş günümüz dünyasında mutluluk hâlâ olası mı? Yaşam alanlarımızın tüm katmanlarına nüfuz etmiş, hayata yönelik duru bir bakışa izin vermeyen, yaşam kalitemizi düşüren koşuşturma kültürünün içinde kendimize soluk alacak alanlar yaratmaya geç mi kaldık yoksa?
Mutluluğa Dair Bir Düşünce, Güney Amerikalı dünyaca ünlü yazar ve aktivist Luis Sepúlveda ile tüm dünyada ağ biçiminde örgütlenen Slow Food Hareketi’nin kurucusu Carlo Petrini’yi tam da bu sorular ekseninde bir araya getiriyor.
Politika, aktivizm, şiir ve edebiyatla harmanlanmış Mutluluğa Dair Bir Düşünce kapitalizmin yanı sıra çileciliği de eleştiren; yavaşlamanın, arada bir durmanın ve ânı özümsemenin üzerinde duran; yaşamdan, özellikle de yemekten haz almanın herkesin hakkı olduğunu hatırlatan; doğanın ritmine ayak uydurma gerekliliğini savunan, umut verici bir rehber.
“Günümüzde gerçek hazine zamandır. Bu kitap, onu nasıl bulacağımızı gösteriyor.”
La Repubblica