Mango Sokağı’ndaki Ev – Sandra Cisneros

Mango Sokağı’ndaki Ev Meksika kökenli Amerikalı yazar Sandra Cisneros’un 1984’te yazdığı, hala popülerliğinden hiçbir şey kaybetmemiş, kısacık bir kitabı. Kısa kısa kırk dört bölümden oluşan kitap Şikago şehrindeki Meksikalı Amerikan ailelerin hayatlarını anlatırken bir yandan daEsperanza Cordero’nun büyüme hikayesini anlatıyor. Bir oturuşta biten, insanı Şikago’nun fakir bir mahallesinde göçmenlerin arasına atıveren bir kitap bu.

Mango Sokağı'ndaki Ev - Sandra Cisneros

Mango Sokağı’ndaki Ev Meksika kökenliEsperanza Cordero’nun dilinden anlatıyor her şeyi. Esperanza dünyayı nasıl görüyorsa öyle görüyor, ne hissediyorsa öyle hissediyorsunuz bir yerden sonra. O büyüdükçe, deneyimledikleri ve ileride yapmak istediği tüm o şeyleri düşünürken buldum kendimi. İnsanı sarıveren, sıcacık bir dili var Sandra Cisneros’un. Sıra dışı bir roman yazmış olsa da insanı çok etkiliyor.

Olay örgüsüne çok önem veren bir okursanızMango Sokağı’ndaki Ev pek hoşunuza gitmeyebilir çünkü ortada herhangi bir olay örgüsü yok. Daha ziyade çeşitli hayatlardan kısa kesitler mevcut. Ancak o kadar kısa bir kitap ki daha sıkıldım diyemeden bitireceğiniz için bir göz atmanızı öneririm. Keyifle!

Farklı ülkelerden farklı yazarlar okumak isterseniz Her Ülkeden Bir Kitap Okuma Serüveni‘ne göz atın derim.

Pegasus Yayınları’ndan çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda, almak için de buraya: Mango Sokağı’ndaki Ev – Sandra Cisneros

PEN/NABOKOV ULUSLARARASI EDEBİYATTA BAŞARI ÖDÜLÜ PEN CENTER USA EDEBİYAT ÖDÜLÜ 1985 AMERİKAN KİTAP ÖDÜLÜ

Eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanan, her yaştan okuyucunun kalbini fetheden ve Amerika’da ilköğretim okullarından üniversitelere kadar okutulup tüm dünyada sayısız dile çevrilen Mango Sokağı’ndaki Ev, Esperanza Cordero’nun olağanüstü hikayesini anlatıyor.
Bazen hüzünlendiren, bazen güldüren bir dizi kısa bölüm halinde kaleme alınmış bu küçük roman, Chicago’da büyümekte olan ve büyüdüğünde kim ve ne olmak istediğini keşfetmeye çalışan Meksika kökenli bir genç kızın öyküsü. Son yıllarda çok az kitap bu kadar çok okuyucunun yüreğine dokunmuştur.

“Mango Sokağı’ndaki Ev o kadar kısa ve öz, o kadar komik ve güzel ki zamansız bir hikaye. Hepimizin aşina olabileceği hasret ve aşk dolu şiirler ile şarkıların bir karışımı.”
Edwidge Danticat

“İnsanı derinden etkileyen bir roman; çok güzel ve güçlü. Muhteşem bir şiir misali, lüzumsuz tek bir kelime bile barındırmadan kalplerin pencerelerini aralıyor.”
Miami Herald

“Cisneros bir çocuğun yüreğiyle yazıyor. gizlisi saklısı olmadan, dürüstçe. Herkesin bu kitaba ihtiyacı var.”
Los Angeles Times

“Olağanüstü. kısacık ama ışık saçıyor. Cisneros’un hikaye anlatıcılığının o gizli gücü inkar edilemez. Cisneros modern dünyada büyümenin bütün coşkusunu ve şiddetini dile getiriyor.”
San Francisco Chronicle

“Sandra Cisneros kalbin kırılabileceğini de kuş gibi havalanıp uçabileceğini de biliyor. Bize anlatmaya karar verdiği hikaye ne olursa olsun ona kulak vermemiz gerek.”
Washington Post Book World

“Cisneros sahip olduğu zengin Latin mirasından yola çıkıyor. ve o keskin, az ve öz düzyazı stiliyle, sayfanın içinden çekip çıkarmak isteyeceğimiz unutulmaz karakterler yaratıyor. Yalnızca yetenekli bir yazar değil, olmazsa olmaz bir yazar.”
Bebe Moore Campbell, The New York Times Book Review

“Afortunado! Şanslı! Esperanza ve Mango Sokağı’ndaki Ev’le büyüyen nesil şanslı. Gelecekteki okuyucular da öyle. Bu eğlenceli, güzel kitap her zaman bizimle olacak.”
Maxine Hong Kingston

“Bir klasik. Bu küçük kitap Amerikan edebiyatı raflarında kendine kocaman bir yer edindi.”
Julia Alvarez

“Zekice. İçinden müzikler, resimler taşıyor.”
Gwendolyn Brooks

“Unutulmaz. bu sesi başka kimseninkiyle karıştıramazsınız.”
Independent

“Chicago’nun Hispanik nüfusun çoğunlukta olduğu bölgesinde yaşayan ergenlik çağındaki Esperanza Cordero, içinde bulunduğu zorlu ortama dair duygu ve düşüncelerini ifade etmek için şiirlerden ve hikayelerden faydalanıyor.”
Publishers Weekly

“Şairane ve derin bir tefekkürün ürünü. Cisneros’un parçalar halindeki nesri hem karakterlerinin hayallerini ve hatıralarını yansıtıyor hem de kendisinin sıra dışı yeteneğini gözler önüne seriyor.”
Los Angeles Times Book Review

“Mango Sokağı’ndaki Ev, her şeyin önüme saçılmasını sağlayarak gerçekliği değiştiren kitaplardan biriydi benim için. Sandra Cisneros’un karakter, zevk ve keskin bir yetenek sahibi bir sesi var. O ses Latin kökenli olduğum için sadece bana ulaşmakla kalmadı, herkese dokunmak için uzanmaya kararlıydı. Mango Sokağı edebiyat tarihine katkıda bulundu.”
Adriana Lopez

“Sandra Cisneros, Latin edebiyatında bir fark yarattı; Mango Sokağı’ndaki Ev’le başlayarak, eserleri Güneybatılı Latin tecrübesini hevesle, cazibeyle, tutkuyla görünür hale getirdi.”
Oscar Hijuelos

“Mango Sokağı’ndaki Ev nesillerce el üstünde tutulacak bir kitap. O hassas, esprili ve sonuna kadar dürüst üslubuyla Esperanza’nın hikayesi, Latin kökenli olsak da olmasak da hepimizin hikayesi haline geliyor.”
Cristina Garcia

“Mango Sokağı’ndaki Ev, Amerika’yı yuvası haline getirse de geldiği yeri asla unutmayan herkesin sesi oldu. Çok büyük önem taşıyan, unutulmaz bir kitap.”
Jorge Ramos

“Sandra ve Ev’i, bir şeylerdir; ev, bir yuva; mango, bir meyve; sokak, bir yol. hepsi iç içe.”
Eduardo Galeano

Menüye dön