Kara Sohbet, hatırlayamadığım kadar uzun zamandır kitaplığımda bekleyen kitaplardan biriydi. Geçtiğimiz günlerde ne okuyacağıma karar veremeyince, eşimden bir kitap seçmesini rica ettim. O da özene bezene bu kitabı seçti. Sanıyorum, okuru nelerin beklediğini bilse, bu kitabı eline bile almazdı. Kara Sohbet, beni hem şaşırtan hem de korkutan bir kitap oldu.
Kara Sohbet, havaalanında uçağı rötar yapan Jerome Angust’un yanına bir adamın yaklaşması ile başlıyor. Jerome kimseyle konuşmak istememektedir ve elinde de bir kitap vardır. Zaten uçağı bir gecikme yaşadığı için sinirleri alt üst olmuştur. Üstüne bir de adının Textor Texel olduğunu söyleyen bu sinir bozucu adam zorla onunla konuşmaya çalışmaktadır. Textor Texel’e yanından gitmesini söylemesine ve hatta ona hakaret etmesine rağmen, bu sinir bozucu adam hala konuşmaya devam etmektedir. Bir süre sonra Jerome bu garip adamın anlattıklarını, en başta zorla olsa da, dinlemeye başlar. Dinledikçe ortaya çıkacaklar, okuru Jerome’dan daha çok şaşırtır. Yani en azından bana öyle oldu. Şu kısacık kitap, dakikalar içinde sinirlerimi bozmayı başardı diyebilirim. Sizi çok şaşırtacak ve belki de biraz rahatsız edecek kısa bir kitap arıyorsanız, buldunuz. Sinem Yenel’in çevirisi de gerçekten enfes. Keyifle!

Can Yayınları’ndan çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda, almak için de buraya: Kara Sohbet – Amelie Nothomb
Jerome Angust havaalanında uçağının gecikmeli kalkacağını öğrendiğinde, bunun başına ne dertler açacağından habersizdir. Uçak saatinin gelmesini beklerken çantasındaki kitabını açıp okumaya başlar. Yanına yaklaşıp onunla zorla sohbet etmeye çalışan densiz adamı ilk başta pek önemsemez. Ne var ki kısa sürede işin rengi değişir. Adının Textor Texel olduğunu söyleyen tuhaf yabancı, Jerome Angust’ü canından bezdirecek kadar çenesi düşük, sinir bozucu biridir. Hiç istemediği halde ona zorla kendini dinletir; kendi yaşam öyküsünü anlatmaya başlar. Küçüklüğünde kedi maması yediği günler, tecavüzler, cinayetler, yığınla saplantı… Jerome Angust, giderek bu hastalıklı insanın kendi hayatında önemli bir yer tuttuğunu anlar. Üstelik Textor Texel’in havaalanında bulunuşu da bir rastlantı değildir. Jerome Angust’ü adım adım çileden çıkaran büyük bir işkenceye dönüşür bu sohbet. Eğlenceli ve zekice kurgularıyla ilgi çeken bir yazar Amelie Nothomb. Her kitabında olduğu gibi Kara Sohbet’te de gerilimi giderek artırıyor, olayları muzipçe öykülüyor ve beklenmedik bir sona ulaşıyor. Kara Sohbet, müthiş bir kara mizah diyalogu.