Japon Sarayı – Jose Mauro de Vasconcelos

Japon Sarayı Jose Mauro de Vasconcelos’un uzun zaman sonra okuduğum kim bilir kaçıncı çocuk kitabı. Çoğumuz onu Şeker Portakalı, Güneşi Uyandıralım ve Delifişek üçlemesi ile tanıyoruz. Bir şekilde kitap ve edebiyatla ilgili her insanın bildiği bir yazar Vasconcelos. Kitaplarını okudukça bu ününün hakkını fazlasıyla verdiğini görmek güç değil.

Japon Sarayı José Mauro de Vasconcelos

Japon Sarayı oldukça fakir bir ressam Pedro’nun bir gün parkta otururken keşfettiği bir saraydır. Ancak bu saray öyle bildiğiniz saraylardan değildir elbette. Onu sadece hak eden insanlar görebilir. Pedro parkta yanına gelip onunla sohbet eden bir yabancı sayesinde bu sarayı görebilir. Bundan sonra hayatı tamamen değişecektir. Sarayda tanıyacağı insanlar, göreceği tüm o olağanüstü şeyler onu değiştirecek, hayatında farklı kapılar açacaktır. Şahane çizimleri ve hayal gücünün en sevimli diyarlarında sunduğu yolculuk ile kitap gençliğe adım atmak üzere olan çocuklar için güzel bir okuma deneyimi sunuyor. Elbette büyükler de zevkle okuyabilir! Keyifle!

Kitapta beni gülümseten cümleler: “Bak, bir erkek bir erkeğe çiçek getirmez. Ama senin durumun farklı. Sen bir meleksin. O iki kırmızı gül kendileri seni ziyarete gelmek istiyorlardı. Ben de alıp getirdim.”
“Derler ki, isanlar bir kaplanı okşama duygusunu tatsın diye Tanrı kedileri yaratmış. Sen herkesten daha şanslısın, Pedro, çünkü doğrudan doğruya bir kaplanı okşuyorsun.”

José Mauro de Vasconcelos

Kitabın tanıtım yazısı aşağıda, almak için de buraya: Japon Sarayı – Jose Mauro de Vasconcelos

Ressam Pedro, yalnız bir insandır. Ucuz bir pansiyon odasında kalmakta, kirasını bile güçlükle ödemektedir. O gün yine çocukluk hayâllerine dalarak sokağa çıkar; her zaman yaptığı gibi, ortası havuzlu büyük alana gider; her zamanki kanepesine oturur; kuşları, ağaçları, oynayan çocukları izler. Başarısız bir ressam olduğuna inanmaktadır. Bir ara yanına bir yabancının oturduğunu fark eder. Japon giysileri içinde çekik gözlü biridir gelen. Konuşurlar. Kimdir bu yabancı? Onu hayâl dünyasının enginlerine götürecek bir esin perisi midir, yoksa çocukluğunun anılarına sürükleyecek bir garip uyarıcı mı? Jose Mauro de Vasconcelos, gençler için yazdığı Japon Sarayı’nda, bir yaratıcının hayal dünyasını, masalsı görüntüler içinde, yaşamın ve hayâllerin bütün renkleriyle süsleyerek çiziyor.

Dizi: Çağdaş Dünya Edebiyatı
Yaş aralığı: 10, 11, 12, 13, 14

Bu kitap Can Çocuk İle Büyülü Bir Yıl okuma projesi kitaplarından biri! Siz de hem içinizdeki çocuğu hem de çocuğunuzu mutlu etmek için bizimle birlikte okuyun!

Menüye dön