İhsan Özgen – Avludaki Ses

İhsan Özgen’in yazdığı anı-izlenim kitabı Avlıdaki Ses, tüm sanatçı ruhlu insanların gıptayla okuyacağı hoş bir kitap. Sanatın her dalına ilgi duyan ve çoğunda eserler veren Özgen tam bir sanat insanı. Sanat sevgisini de bu kitapta hayli hoş anlatıyor kısa yazılarıyla. Stanford’da modern heykellerin arasında gezerken birden kendinizi çocuk resimleri üzerine hoş bir yazı okurken bulabiliyorsunuz. Meraklısına şiddetle duyurulur.
Avludaki Ses  İhsan Özgen

Pan Yayınları‘ndan çıkan kitabın tanıtım yazısını aşağıda bulabilir, kitabı buradan satın alabilirsiniz.

Sanatı sadece yaşam biçimi olarak algılayan bir insanın müzik, resim ve edebiyatla kurabildiği dostluğun manifestosudur bu kitapta sizlere sunulanlar. Makale, deneme, türü her ne ise, konular ve başlıkları farklı olan yazılarımda sanatın zamanla kayıtlı olmayan ezeli ve ebedi varlığı en sade, en yalın biçimiyle hissedilecektir. Eski ve yeninin bir ikilem olmadığı, birlikte nefes aldığı, birinin diğerine galip gelmediği satır aralarında gizlidir.

ihsan Özgen

Yaşam, bisikletin hızla çevrilen pedalında. Elma şekeri tutan ellerin yapışkan kırmızısı, yalın, sert biçimler, sesler, renkler, kelimeler gramersiz cümleler içinde yuvarlanan kavramlara dönüşür. Dansçılar, el ele tutuşmuş çocuklar, mevleviler, dervişler, etekleri halka halka, atlıkarıncalar, yarış pistinde koşucular peşi sıra birbirinin, daireler çizen simitçi tablaları, araba lastiklerinin yuvarlak karanlığına doğan ay, evrenin ışıktan küreleri, coşku çemberi içinde sevgililer, sanatın ilhamperileri Ziya Osman Saba’nın başında dolaşır, Maçka Parkı’nda.Bu âlemdeki her şeyi kavramak, yanınızdan sessizce giden nice insanı tanımak mümkün değil. İçlerinden kim bilir kaçı sizin gerçek dostunuz, can yoldaşınız, arkadaşınız olabilecekti. Bir selam bile veremeden karşı köşeden dönüp, ıssız sokağın başında kaybolacaklar, okunmamış kitaplar gibi. Bilemezsiniz.

Menüye dön