Beklenmedik Yerlerde Sevimli Kitaplık Fikirleri

Dekorasyon aşkım günlerin uzamasıyla birlikte tekrar ortaya çıktı. Gün ışığından daha fazla yararlandıkça ev her zamankinden daha güzel görünüyor gözüme. Sadece kitaplığım daha yeni düzenlemiş olmama rağmen yine çok kalabalıklaştı. Evde kitaplığa sığmayan kitapları nereye koyacağımı düşünürken köklü bir değişiklik yapayım dedim ben de. Yeni yeni fikirler edinmek için nette birbirinden güzel dekorasyon sitelerini gezerken, her defasında içinden bir türlü çıkamadığım Mydomaine‘de enfes bir yazıya rastladım. Ondan ilham alarak bu yazıyı yazmaya giriştim hemen. Siz de kitaplıktan taşan kitaplarınıza sevimli kitaplık fikirleri arıyorsanız hoşunuza gidecek birkaç tanesine aşağıda rastlayabilirsiniz.

sevimli kitaplık

sevimli kitaplık

Evde beklenmedik yerlerde karşımıza çıkacak sevimli kitaplıklar bizi her defasında mutlu edebilir ve şaşırtabilir de. Özellikle eve gelen misafirlerin çok şaşıracağını düşünüyorum. Ben sanırım en çok banyolardaki kitaplıklara bayılıyorum. Tuvalette kitap okuyan biri değilim, olacağımı da sanmıyorum ancak okumak isteyenler olursa diye bir raf eklenebilir sanırım. Bir arkadaşım raf üzerinde olmasa da banyoda birkaç kitaba yer vermişti. Kalorifer borularının açıkta kalmasını fırsata çevirip, boruyla duvar arasına farklı boylarda kitaplar sıkıştırmıştı. Gördüğümde çok şaşırmıştım ve çok hoşuma gitmişti. Alın size fikir… Elbette daha klasik bir kitaplık çok daha şık duracaktır, orası ayrı.

sevimli kitaplık

sevimli kitaplık

Sevdiğim bir diğer sevimli kitaplık fikri ise koridorlardakiler. Çoğu evde geniş ve ferah ferah koridorlar yer almıyor. İnce uzun olarak inşa edilen evin bu kısımlarından sadece geçip gidiyoruz ve çoğu zaman değerlendiremiyoruz. Ancak çok yer kaplamayacak, fazla derin olmayan bir kitaplık ya da duvarın biraz daha üst kısmına asılacak raflar ile beklenmedik mekanlar yaratılabilir. Merdivenleriniz varsa da üst kısımlarını kullanabilirsiniz.

Sevimli kitaplık, sevimli yatak odası

sevimli kitaplık

sevimli kitaplık

Genellikle çok tercih edilmese de, eğer küçük bir eviniz varsa yatak odasında beklenmedik bir kitaplık yaratmak da mümkün. Özellikle bu sevimli kitaplık aynı zamanda bir yatak başlığı görevi görüyorsa hayli ilginç ve hoş bir şey çıkabilir ortaya. Hemen kafanızın üzerinde kitaplar olsun istemiyorsanız pencerelere yakın yerleri düşünebilirsiniz.

sevimli kitaplık

Bir de böyle bir kitaplık buldum, hadi biz de yapalım diyemeceğim türden bir kitaplık bu. Ancak kapalı balkonunuz varsa ve bol güneş alıyorsa, bence buna benzer  bir şekilde alçak kitaplıklar yaratabilirsiniz. Hem evin içinde yer kaplamazlar hem de üst kısımlarını sehpa olarak kullanabilirsiniz. Elbette yaz kış burada kitap okurken geçireceğiniz zamanın ne kadar keyifli olacağını söylememe gerek bile yok. Manzara yoksa bile, içeriyi güzelleştirdikten sonra gerisinin pek önemi kalmayacaktır. En sevdiğiniz çiçeklerle küçük cennetinizi yaratabilirsiniz ne de olsa.

Menüye dön