Avrupa’nın Şahane Kütüphaneleri – 1

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan birbirinden güzel kütüphaneler buldum. Hepsi ayrı ayrı ziyaret edilesi, saatlerce vakit geçirilesi kütüphaneler. Olur da yolunuz düşerse eğer, uğrayın bu kütüphanelere. Serinin devamı da yolda. Şimdilik bu kütüphanelerin keyfini çıkarın.

kitaplık kedisi

İrlanda’nın en büyük kütüphanesi olan Trinity College Library sanki bir filmden çıkmış gibi görünmüyor mu? Kütüphane ayrıca 800 yılında Kelt rahipleri tarafından yazılan ünlü Book of Kells kitabına da ev sahipliği yapıyor.

kitaplık kedisiİngiltere’de bulunan Bristol Central Library, 1906’da tamamlanmış, mimarisiyle ünlü bir kütüphane. Kitapların yanında mimariye de meraklıysanız bu ilginç binayı görmeden ayrılmayın İngiltere’den.

kitaplık kedisikitaplık kedisi

Oxford Üniversitesi kütüphanesi olan The Codrington Library 1751 yılında yapılmış ve o zamandan beri akademisyenler tarafından kullanılıyormuş. 1990ların sonunda kitapları koruyabilmek ve daha kullanışlı bir kütüphane yaratabilmek için büyük bir yenileme yapılmış. Enfes görünüyor.

kitaplık kedisi

Fransız Milli Kütüphanesi 1868’de yapılmış ve 1896’da dünyanın en büyük kütüphanesiymiş. Şu an bu rekoru elinde tutmasa da kütüphaneye 1988’de yeni binalar eklenmiş. Tavanı şahane görünüyor.

kitaplık kedisi

The Library of El Escorial İspanya’da bulunan ve dünya mirası olarak korunan bir kütüphane.  Muhteşem tavanında ise 7 sosyal bilimi anlatan freskler yer alıyor; retorik, dialektik, müzik, dilbilimi, aritmetik, geometri ve astronomi.

En kısa zamanda diğer kütüphaneleri de yazacağım. Sizin görüp de hayran kaldığınız kütüphaneler hangileri peki?

Menüye dön